Brno: Legendární Halouzkův betlém bude jedním ze symbolů Vánoc i nadále

31.10.2020 7:35

Ručně vyřezávaný dřevěný betlém ze soch v životní velikosti, jejichž autorem je Jiří Halouzka, patří k neodmyslitelným symbolům Brněnských Vánoc. Město se s řezbářem dohodlo na dlouhodobé spolupráci.

Brno: Legendární Halouzkův betlém bude jedním ze symbolů Vánoc i nadále
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Doposud se instalace betlému objednávala vždy jen na konkrétní ročník Brněnských Vánoc. Memorandem, které jsme dnes schválili, deklarujeme zájem spolupracovat dlouhodobě. Máme tak garanci, že tento unikát bude i v příštích letech zdobit centrum právě našeho města,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

K základním parametrům dohody patří povinnost města zajistit důstojné umístění betlému během Brněnských Vánoc pořádaných TIC Brno. „Halouzkův betlém je opravdovým unikátem, v celém rozsahu ho návštěvníci mohou vidět jen v Brně a součástí zdejších Vánoc je od jejich začátku, tedy od roku 2009. Letos opět ozdobí Dominikánské náměstí a tvořit jej bude 115 soch,“ doplnila zastupitelka pro marketing a cestovní ruch Kristýna Černá.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…