Brno: Město a správa hřbitovů apelují na dodržování preventivních opatření

27.10.2020 21:23

S blížícím se svátkem Všech svatých míří na brněnské hřbitovy čím dál více návštěvníků. Město Brno a správa hřbitovů nabádají, aby lidé dodržovali platná opatření. Záležitosti, týkající se smluv o nájmu hrobového místa, lze vyřešit až po skončení krizového stavu.

Brno: Město a správa hřbitovů apelují na dodržování preventivních opatření
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Mnoho z nás si půjde během Dušiček zavzpomínat na své zesnulé příbuzné a známé. Na hřbitovy zavítá mnohem více lidí než v jiném ročním období, a z tohoto důvodu prosíme o dodržování preventivních opatření na brněnských hřbitovech. Roušky by měli návštěvníci nosit i ve venkovních prostorech. Díky tomu můžeme ochránit sebe i ostatní návštěvníky a zabránit dalšímu šíření nového koronaviru,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Na základě vládního opatření upravila Správa hřbitovů města Brna své úřední hodiny. Ty jsou momentálně v pondělí a ve čtvrtek, a to od 8 do 13 hodin. „Klientům doporučujeme, aby případné platby prováděli bezkontaktně kartou. Složenky lze zaplatit bez nutné návštěvy pošty, a to převodem z bankovního účtu. Jsme si vědomi složité situace, ve které se nacházíme. Proto se záležitosti týkající se smluv o nájmu hrobových míst nemusejí řešit nyní. Těm, kteří chtějí prodloužit končící smlouvu nebo zaplatit za místo, umožníme tyto úkony vyřešit až po uklidnění situace, například na jaře příštího roku,“ doplnila Alena Říhová, ředitelka Správy hřbitovů města Brna.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…