Brno: Město prohrálo soud ve sporu o Jaselská kasárna

03.10.2017 10:45

Krajský soud v Brně potvrdil dne 15. srpna 2017 rozhodnutí soudu nižší instance a zamítl návrh Statutárního města Brna na zrušení předběžného opatření spočívající v zákazu převodu pozemků týkající se bývalých Jaselských kasáren na jinou osobu, jejich vložení do obchodní společnosti, jejich pronájmu, zatížení věcným břemenem či zástavním právem.

Brno: Město prohrálo soud ve sporu o Jaselská kasárna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlčí mák-symbol válečných veteránů

Město Brno se domáhalo zrušení předběžného opatření, neboť podle jeho názoru uplynula sjednaná doba nájmu, takže žalobce, firma KLIMINVEST CZ a.s. již nemá titul, od kterého by mohl odvozovat svá práva nájemce. Soud dal za pravdu firmě KLIMINVEST CZ a.s.  a potvrdil, že původní smlouva upravuje nejenom nájem pozemku, ale také další vztahy mezi žalobcem a žalovaným, zejména budoucí kupní smlouvu o prodeji pozemků.

Proti rozhodnutí Krajského soudu není dovolání přípustné. Kliminvest se s městem Brno soudí kvůli neplatnému právnímu úkonu, kterým byla městem v roce 2009 vypovězena kupní smlouva týkající se projektu, který měl být realizován na místě bývalých Jaselských kasáren ve čtvrti Královo Pole. Společnost Kliminvest CZ a.s již v březnu 2017 zažalovala město Brno o náhradu škody za 360
milionů korun. Žaloba na náhradu škody dosahuje společně s penále v současnosti výše 480 milionů korun. Za každý další rok se může navyšovat o 40 milionů korun.

Kliminvest se několik let snažil o dohodu s magistrátem města Brno, ale přes všechny snahy a mnoho jednání se kvůli neochotě města nepodařilo dospět k žádnému kompromisu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…