Brno: Na Plovdivské bude kromě Waldorfské mateřské a základní školy nově i lyceum

03.04.2021 19:48

Na podzim loňského roku radní souhlasili se zřízením lycea při waldorfské škole na Plovdivské ulici. Nyní doporučili zastupitelům schválit dodatek ke Zřizovací listině, aby mohla být podána žádost o zápis rozšířené vzdělávací nabídky na waldorfské škole i do Rejstříku škol a školských zařízení. Pak už nebude nic bránit tomu, aby na Plovdivské 8 přivítali první středoškolské studenty.

Brno: Na Plovdivské bude kromě Waldorfské mateřské a základní školy nově i lyceum
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Waldorfská základní škola a mateřská škola Brno zahájila svou činnost 1. září 2009 v budově bývalé ZŠ Plovdivská. Ve školním roce 2009/2010 poskytovala vzdělávání 75 dětem ve třech třídách v mateřské škole a 201 žákům základní školy v devíti třídách. „V současné době je na základní škole 15 běžných tříd s celkovým počtem 312 žáků. Ve školním roce 2022/23 se počítá s dalším navýšením tříd v ZŠ na 18 a k tomu bude také otevřena první třída čtyřletého lycea pro maximálně 30 studentů,“ nastínil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Vyučování na Waldorfském lyceu Brno bude probíhat v blocích. „Ranní epochová výuka zahrnuje předměty, jako jsou český jazyk, matematika, dějepis, fyzika, chemie, biologie a zeměpis. Dopolední mimoepochová výuka obsahuje dva cizí jazyky, občanskou nauku, estetickou výchovu, tělesnou výchovu, výpočetní techniku, cvičné hodiny českého jazyka a matematiky a dále předměty podle zvoleného studijního zaměření. Odpoledne pak budou probíhat různé umělecké a odborné kurzy, jako je malování, modelování, eurytmie, tvořivá dramatika, práce se dřevem, s kovem a podobně,“ doplnil Jaroslav Suchý.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…