Brno: Na hlavním nádraží fungují nové tabule s odjezdy MHD

29.09.2020 10:11

Na dopravním uzlu na Hlavním nádraží přibylo šest nových zobrazovacích tabulí s odjezdy. Jedná se o projekt participativního rozpočtu Dáme na vás „Tabule s odjezdy v podchodu Hlavasu“. V roce 2018 skončil tento projekt na 3. místě s 2073 hlasy.

Brno: Na hlavním nádraží fungují nové tabule s odjezdy MHD
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Navrhovatel projektu Pavel Melichárek přišel před dvěma lety s nápadem pověsit tabule do podchodu, aby se každý mohl operativně rozhodnout, jakým spojem pojede, a nemusel přebíhat z ostrůvku na ostrůvek. Hlavní přidanou hodnotou bude úspora času mnoha cestujících.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí

„Děkuji Kanceláři participace i všem, kteří hlasovali a projektu fandili. Určitě má cenu se zapojovat do veřejného dění, všichni jsme součástí velkého celku, Brno je každého z nás, tak si to tu zařiďme tak, ať se nám tu dobře žije. Společně teď můžeme tabule využívat a šetřit čas všichni, od Brňáka, který zde žije celý život, až po turistu, který jen utíká podchodem,“ řekl navrhovatel projektu Pavel Melichárek.

Tabulí je v podchodu u Hlavního nádraží celkem šest a jsou na nich nejbližší odjezdy tramvají, trolejbusů a autobusů. Celkové náklady na projekt dosáhly 897 000 Kč.

Brzy se rozhodne o dalších vítězných projektech, které se poté začnou realizovat. Hlasovat o nich se bude během listopadu. Na webu se postupně rýsují proveditelné projekty, které se ve velkém finále utkají. Seznámit se s nimi můžete v galerii projektů nebo od 19. října na výstavě na náměstí Svobody.

Aktuální postup v realizaci vítězných projektů z prvního, druhého a třetího ročníku Dáme na vás můžete sledovat na webu Dáme na vás ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…