Brno: Na opravy atria Waldorfské základní a mateřské školy získá město dotaci

23.12.2020 7:35

Přípravy na proměnu prostranství atria Waldorfské základní a mateřské školy pokračují. Na dnešním zasedání se radní seznámili s podmínkami poskytnutí dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Brno: Na opravy atria Waldorfské základní a mateřské školy získá město dotaci
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Hlavním cílem projektu je upravit travnatou plochu atria v odpočinkovou zónu s edukativními prvky a jevištěm. Díky tomu se atrium změní na kreativní místo, kde se budou moci setkávat žáci i učitelé, kde bude probíhat neformální výuka, která je pro děti stejně přínosná jako ta ve třídách,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

„Waldorfská základní a mateřská škola požádala před časem o dotaci na opravy atria z Integrovaného regionálního operačního programu. Nyní jsme byli vyrozuměni o tom, že došlo k navýšení objemu peněz v dané dotační výzvě a tím pádem k příslibu dotace. Počítáme s celkovými výdaji 14,548 milionů korun, předpokládaná dotace činí 12,365 milionů korun,“ upřesnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

„Dnes jsme také rozhodli, že žadatelem o dotaci nebude škola, ale město Brno. Důvodem jsou především zkušenosti Odboru investičního a Odboru implementace evropských fondů, který bude tuto záležitost administrovat. Samotné práce začnou v průběhu roku 2021 a budou trvat přibližně jeden rok. Podrobnosti budeme znát po výběru zhotovitele,“ přiblížil radní pro oblast investic David Grund.

Škola z vlastních zdrojů zabezpečila bourací a přípravné práce, včetně zajištění dokumentace potřebné pro získání stavebního povolení. „Po rekonstrukci místo poslouží k odpočinku a také neformální výuce. V atriu budou nainstalované prvky, které budou dětem demonstrovat fungování různých fyzikálních a přírodních jevů. Zároveň se místo stane bezbariérovým a vznikne tu i malé jeviště nebo vodní prvek,“ dodal Jaroslav Suchý, radní pro oblast školství.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…