Brno: Na zelené střechy půjde z městského rozpočtu dalších 1,7 milionu korun

07.05.2021 12:48

Program na podporu tvorby zelených střech v Brně pokračuje. Brněnští radní doporučili zastupitelům poskytnout na další dokončené realizace 1,7 milionu korun. Poprvé je mezi nimi i střecha s plochou 1 000 m2, což je maximální podporovaný rozměr.

Brno: Na zelené střechy půjde z městského rozpočtu dalších 1,7 milionu korun
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

O dotačním programu na podporu vytváření zelených střech jsme informovali podrobněji zde. V letošní výzvě dosud Odbor životního prostředí Magistrátu města Brna obdržel 10 kompletních žádostí o dotaci.

„Dotační program Zeleň střechám! je určen pro všechny, kteří chtějí zkvalitnit tepelnou stabilitu svého obydlí a žít v trvale udržitelné výstavbě. Jeho cílem je efektivní řešení hospodaření se srážkovou vodou u staveb na území města Brna,“ popsal cíle programu 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Minimální podporovaná plocha zelené střechy je 10 m², maximální 1 000 m². Maximální výše dotace na 1 m² činí 1 400 korun, nad rámec této částky jsou hrazeny výdaje spojené s pořízením statického posudku, a to až do výše 10 000 korun.

Dnes Rada města Brna doporučila zastupitelům schválit poskytnutí investičních dotací v celkové výši 1 714 000 korun na dalších 7 zrealizovaných projektů, u kterých byla řádně odevzdána závěrečná zpráva a veškeré podklady k vyúčtování dotace.

„Tyto zelené střechy mají průměrnou plochu 160 m2, jeden projekt, konkrétně bytový komplex, se ale vymyká – má plochu 1 000 m2. Poprvé tedy žadateli přispíváme v maximální výši,“ doplnil Petr Hladík.

Podrobnosti o dotačních programech vypisovaných Odborem životního prostředí MMB najdete na webu ekodotace.brno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…