Brno: Placení parkovného je uživatelsky příjemnější

03.04.2019 11:38

Postup uhrazení poplatků za parkování se zjednodušil. Řidič nyní nejprve zadá do automatu poznávací značku svého vozidla a následně zvolí dobu stání. Lidem tak nehrozí, že jim automat „spolkne“ peníze, pokud udělají chybu v zadávaných údajích.

Brno: Placení parkovného je uživatelsky příjemnější
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Řidič nyní nejprve zadá do automatu poznávací značku svého vozidla a následně zvolí dobu stání Pokud se v některém z údajů splete, může je zadat opětovně. Až když zadá informace správně, uhradí poplatek za parkování. Využít může platbu mincemi nebo kartou.

Je třeba, aby si řidiči hlídali, že parkomat má stejné číslo jako oblast, ve které zaparkovali. Číslo oblasti najdou na dopravní značce. Toto označení musí odpovídat číslu, které se nachází v pravém horním rohu automatu. Pro větší přehlednost také nově svítí monitor automatů nepřetržitě. Doposud se rozsvítil až poté, co ho řidič aktivoval dotykem. To v řadě lidí vyvolávalo mylný pocit, že automat není funkční.

Kromě automatů mohou lidé k placení stále využívat i aplikaci. Díky ní mohou pohodlně uhradit poplatek z mobilního telefonu. Tato možnost platby je o to jednodušší, že nevyžaduje hlídat si číslo oblasti.
Aplikace Parkování v Brně je bezplatně ke stažení pro Android, uživatelé iOS mohou využít webový odkaz. Mapu se všemi parkovacími automaty naleznete ZDE.

(zdroj: www.brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…