Brno: Přes účet Brno iD nově prodloužíte nájem hrobového místa

30.01.2020 14:47

Jednou za deset let přijde nájemci hrobu na některém z brněnských hřbitovů domů dopis, že jeho smlouva se blíží ke konci. Pokud má zájem o její prodloužení a zachování hrobového místa, musí se vypravit na Správu hřbitovů města Brna. Plně ověření uživatelé městského účtu Brno iD se ale bez osobní návštěvy obejdou a prodloužení i platbu provedou online odkudkoli. Osmý modul „Městské hřbitovy“ přibude na portál Brno iD 1. února.

Brno: Přes účet Brno iD nově prodloužíte nájem hrobového místa
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Na základě zákona o pohřebnictví odesílá Správa hřbitovů města Brna (SHMB) tři měsíce před uplynutím nájemní doby nájemcům doporučený dopis, ve kterém je o tom informuje. Součástí dopisu bude nově i návod na to, jak smlouvu prodloužit přes Brno iD.

Modul bude sloužit pouze k prodloužení stávající nájemní smlouvy, nikoli k uzavření nové. Do budoucna SHMB uvažuje o dalším rozšíření. „Přes Brno iD by si lidé mohli do dvou let objednat zahradnické služby, jako je výsadba zeleně na hrobě, zálivka, zapálení svíčky nebo sváteční výzdoba. K jejich sjednání se zatím musí dostavit na Zahradnické středisko na Ústředním hřbitově,“ popisuje ředitelka Správy hřbitovů města Brna Alena Říhová. Ceny i otevírací doba jsou uvedeny ZDE.

Základní účet na portálu Brno iD má skoro 129 tisíc lidí, více než 80 tisíc patří k plně ověřeným uživatelům. Přístup k tzv. Brno iD full získali tím, že nechali svou totožnost ověřit na některém z ověřovacích míst Dopravního podniku města Brna nebo Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Městský účet Brno iD funguje od ledna 2017. Lidé přes něj mohou zaplatit za svoz odpadů, pořídit si předplatní jízdenku na MHD, dobít čipové hodinky na sportoviště STAREZ-SPORT nebo založit osobní stránky uživatele pro rezidentní parkování. Všechny informace jsou ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…