Brno: Prožijte Velikonoce ve vile či v zoo

19.04.2019 7:32

Velikonoce, které jsou největšími svátky křesťanů v souvislosti s památkou ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista, letos začnou Velkým pátkem 19. dubna. Vyvrcholí o tři dny později Velikonočním pondělím, kdy kluci vyrazí na pomlázku. Prodloužený víkend i předcházející dny ale v Brně nabídnou mnohem více zábavy.

Brno: Prožijte Velikonoce ve vile či v zoo
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Naladit se na Velikonoce mohou lidé už nyní na náměstí Svobody. Začaly tam totiž tradiční Velikonoční slavnosti. Jubilejní ročník nabízí čtyřicítku stánků s rozmanitým, především velikonočně zaměřeným sortimentem. Nedílnou součástí jsou také stánky s občerstvením a vínem. Velikonoční náladu navodí doprovodný program pod taktovkou folklórních souborů a cimbálové muziky a přichystány budou také rukodělné dílny. Slavnosti skončí 21. dubna.

Na děti se zaměří od pátku také brněnská zoo. Celý prodloužený víkend nebude chybět mistr řezbář, perníkář a sklář, který pomůže s vyfouknutím vlastní píšťalky. Samozřejmostí je možnost ozdobit si vajíčka a vytvořit si vlastní kraslici. „Velikonoční pondělí bude patřit stříhání ovcí nebo hledání velikonočních vajíček. Kdo jedno z tisícovky ukrytých vajíček najde, může ho předat našemu maskotovi a sladká odměna ho nemine,“ zve mluvčí zoo Michal Vaňáč.

Také letošní Velikonoční pondělí 22. dubna bude ve vile Stiassni patřit již tradiční a oblíbené akci pro děti. Během Velikonočního pondělí se v zahradě vily objeví nespočet schovaných vajíček. Tuto tradici slavení Velikonoc ve vile zavedla již paní Hermína, původní obyvatelka vily, která vajíčka schovávala pro svoji dcerku a pro děti svých zaměstnanců.
Pro všechny hledače bude kromě sladké odměny připraven i doprovodný program. Děti se mohou těšit na divadelně-šermířské vystoupení, vyzkouší si střelbu z luku a další.
Po celou dobu velikonočních svátků budou ve vile Stiassni také probíhat komentované prohlídky jejích honosných interiérů a to každou celu hodinu. Na prohlídky doporučujeme rezervaci.

Velikonoční svátky můžete strávit také v ulicích Brna. TIC Brno pořádá několik tematických prohlídek. jejich konkrétní seznam najdete na webu informačního centra.

Další velikonoční akce můžete sledovat na portálu gotobrno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.