Brno: Průvodci slaví svůj den. Ukážou zajímavosti brněnské secese i moderny

21.02.2014 10:02

Mezinárodní den průvodců – 22. únor – přináší mimořádnou příležitost vypravit se na procházku městem Brnem a získat nové poznatky o jeho architektuře, historii i osobnostech. Turistické informační centrum města Brna pořádá společně s Asociací průvodců ČR o víkendu 22. a 23. února tematické prohlídkové okruhy se začátkem v 10 a ve 14 hodin a se startem zpravidla na nádvoří Staré radnice.

Brno: Průvodci slaví svůj den. Ukážou zajímavosti brněnské secese i moderny
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Zájemci, kteří se vydají například „Po stopách funkcionalismu“, se seznámí s památkami brněnské moderny v centru města – na náměstí Svobody, České, Rašínově, Dvořákově, s Domem umění a se Zemanovou kavárnou (přesněji s její replikou).

„Příběhy brněnských radnic“ slibují nahlédnutí do historických sálů Staré a Nové radnice včetně seznámení s pověstmi spojenými s gotickou „starou dámou“. Další okruhy si všímají brněnské secese, kostelů v centru města, půjde se také do Pisárek s návštěvou vily Stiassny a skupiny s průvodci se vypraví i po stopách brněnských velikánů – Mendela a Janáčka, na židovský hřbitov a do Černých Polí za architekturou.

„Zvláštní trasa doplněná známými i méně známými pověstmi je připravena pro děti od šesti let a jejich rodiče,“ řekla Alexandra Voňková z TIC města Brna. „Je méně náročná, přizpůsobená dětem. Nabízíme i bezbariérový okruh pro handicapované od Staré radnice k Moravskému náměstí a speciální procházka s odborným výkladem je připravena také pro slabozraké a nevidomé,“ doplnila.

Vstupenky v ceně 30 korun se prodávají v pokladnách TIC v Labyrintu pod Zelným trhem a v Mincmistrovském sklepě na Dominikánském náměstí. Podrobnosti získáte v infocentru na Radnické 8 a na webových stránkách www.ticbrno.cz v sekci Aktuality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …