Brno: První opatření k regulaci dopravy v centru. Sloupky budou vysunuté v jiných časech

24.01.2020 7:37

Od příštího týdne se změní režim výsuvných sloupků, které omezují vjezd do historického středu Brna. Vedení města tak udělalo první opatření, které povede ke snížení hustoty dopravy v centru. Další změny jsou v plánu v druhém čtvrtletí tohoto roku.

Brno: První opatření k regulaci dopravy v centru. Sloupky budou vysunuté v jiných časech
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od pondělí 27. ledna 2020 budou výsuvné sloupky fungovat v upraveném režimu. Doposud byly nahoře v čase mezi 9. a 18. hodinou, nově budou vysunuty v intervalu 10:30 – 21:00 hodin. „Snažíme se tak podpořit regulaci pohybu vozidel v centrální části města. Chceme usměrnit dopravu v této lokalitě, která začala více než pěší zónu připomínat vytíženou silnici. Zároveň jsme dopolední čas posunuli, protože máme informace o tom, že řada podniků potřebuje provádět zásobování i po 10. hodině,“ vysvětlil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Sloupky zůstanou naopak déle nahoře večer, což zvýší bezpečnost chodců, kterých se v této době po centru města pohybuje větší množství. Opatření se týká všech 14 výsuvných sloupků, které se momentálně nachází v centru. Konkrétně se jedná o sloupky v ulicích Novobranská, Jánská, Sukova, Orlí, Běhounská, Solniční, Středova, Zámečnická, Starobrněnská, Zelný trh–Orlí, Údolní, Petrov, Dominikánské náměstí.

V souvislosti s vjezdy do centra chystá vedení města i další kroky, které tuto oblast zklidní. Podle předpokladů by tato opatření měla začít platit ve druhém čtvrtletí letošního roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…