Brno: Trafostanice hotelu International půjde k zemi, pozemek získá město

16.07.2020 10:01

Stará trafostanice ustoupí piazzettě Janáčkova kulturního centra. Po letech jednání se město domluvilo s hotelem International na směně.

Brno: Trafostanice hotelu International půjde k zemi, pozemek získá město
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Za pozemek s trafostanicí získá firma HIB DEVELOPMENT, za 100 % vlastněná hotelem International, pozemek s budovou Starobrněnská 20. Jde o dům s pronajímanými obchodními a kancelářskými prostory. Pokud ke směně, o kterou město usiluje asi 15 let, konečně dojde, práva a povinnosti z aktuálních smluv samozřejmě přejdou na nového vlastníka.

Na obě nemovitosti teď zpracuje posudky jeden znalec, na kterém se obě strany shodnou. Rozdíl ceny směnovaných nemovitých věcí je hotel International připraven doplatit penězi.

Janáčkovo kulturní centrum vyroste na rohu Besední a Veselé. Půjde o moderní sál s dokonalou akustikou, který bude sloužit především Filharmonii Brno. Jeho kapacita bude 1100–1200 diváků. Projekt má platné stavební povolení, se zahájením stavby město počítá do dvou let. Piazzetta, která před ním vznikne, ponese jméno prvního rektora JAMU Ludvíka Kundery.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…