Brno: Vznikl tematický akční plán pro sociální bydlení. Pracovní skupina sestaví koncepci

03.05.2019 14:32

Podpořit sociální bydlení se rozhodli brněnští radní. Na dnešním jednání schválili podobu tematického akčního plánu pro oblast sociálního bydlení pro roky 2019–2022.

Brno: Vznikl tematický akční plán pro sociální bydlení. Pracovní skupina sestaví koncepci
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dokument rozdělený na analytickou, návrhovou a implementační část čerpá z aktuálních dat, nově vytvořených analýz a výzkumů a také výstupů ze zasedání pracovních skupin, které pořádala Agentura pro sociální začleňování v součinnosti s Odborem sociální péče MMB. Byla ustavena pracovní skupina pro tvorbu Koncepce sociálního bydlení do roku 2022. Vznik Koncepce je důležitou podmínkou pro čerpání dotace Ministerstva práce a sociálních věcí na projekt „Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Brně“.

„Základním cílem návrhu tematického akčního plánu je rozšíření a podpora dostupnosti stabilního nájemního bydlení pro cílovou skupinu domácností v nejisté nebo nevyhovující bytové situaci. Vedle vytvoření koncepce se zřídí také kontaktní místo pro bydlení, které poskytne nízkoprahové služby občanům. Pracovníci centra jim zprostředkují informace, sociální a právní poradenství. Těm, kteří získají sociální byt, bude v rámci projektu poskytována kontinuální podpora. Projekt bude směřován na seniory, matky samoživitelky, mladé dospělé, kteří opouštějí ústavní péči, ale i na úplné rodiny s dětmi,“ popsal náměstek primátorky Robert Kerndl.

Do nové pracovní skupiny byli jmenováni zástupci odboru sociální péče, bytového odboru, městských částí, úřadu práce a nevládních neziskových organizací. Celkem v ní zasedne 23 členů. V pravidelných intervalech bude pak komisím, radě a zastupitelstvu města i jednotlivých městských částí předkládat materiály nutné k tvorbě jednotné Koncepce sociálního bydlení. „V případě nevytvoření Koncepce hrozí městu sankce až do výše 100 % z poskytnuté částky,“ vysvětlil Kerndl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…