Brno: Zastupitelé podpořili outdoorová hřiště i dietní stravování ve školách

12.04.2018 12:16

Dotace pro sportovní kluby i události, opravy škol, podporu dietního stravování ve školních jídelnách nebo na činnost záchranné stanice pro zraněné živočichy Ptačí centrum. I taková byla témata dnešního zasedání zastupitelů města Brna. Rozhodli také o zvýšení rizikového příplatku pro strážníky městské policie a podpořili záměr ucházet se o pořadatelství Letního evropského olympijského festivalu mládeže.

Brno: Zastupitelé podpořili outdoorová hřiště i dietní stravování ve školách
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Do rozpočtu městské policie přibylo 29 milionů korun. Jde o nevyčerpané mzdové prostředky z loňského roku, které byly převedeny zpět do rozpočtu města, a zastupitelé dnes schválili jejich znovupřidělení městské policii. Peníze budou využity na mzdy strážníků, konkrétně na uhrazení náborového příspěvku či přesčasů. Zároveň pokryjí nárůst rizikového příspěvku, který bude od 1. května plošně zvýšen o 1000 Kč.

Dvě desítky brněnských škol a jídelen, které připravují pro své žáky speciální dietní jídla (například bezlepková, bezlaktózová či diabetická), získají od města pravidelný příspěvek 5000 měsíčně po dobu 10 měsíců. Ředitelé jej využijí na odměny pro kuchaře a kuchařky, na jejich školení, nákup odborné literatury nebo na pořízení kuchyňského náčiní. Více naleznete ZDE.

Žáci i veřejnost by nově mohli využívat deset outdoorových hřišť v Líšni, Kohoutovicích, Žabovřeskách a dalších pěti městských částech (ZDE). Město podpoří vznik těchto tzv. otevřených školních hřišť, která slouží dopoledne pro žáky a po vyučování pro širokou veřejnost, celkovou částkou 3,35 milionů korun.

Koncepce sportu pro roky 2018 až 2030

Pro oblast sportu byly určeny i další dotace, které přispějí celkem téměř 41 miliony k fungování 33 sportovišť (podrobněji ZDE) a 8,5 miliony na pořádání významných sportovních událostí, jako například Mistrovství světa středních škol ve volejbalu, Mistrovství Evropy juniorů a U23 v silniční cyklistice nebo Evropské hry handicapované mládeže „Emil Open“.

Zastupitelé se také vyjádřili pro uspořádání Letního evropského olympijského festivalu mládeže. Jde o vrcholnou událost mladých sportovců ve věku 14–18 let. Město bude kandidovat na pořadatelství pro roky 2023 nebo 2025.

Schválena dnes byla i Koncepce sportu pro roky 2018 až 2030 (ZDE). K jejímu vzniku přispěli nejen zástupci města, odborníků a sportovních klubů, ale prostřednictvím dotazníkového šetření také samotní obyvatelé. Koncepce obsahuje vize a hodnoty, které by město chtělo do roku 2030 naplnit, i konkrétní aktivity a projekty v akčním plánu pro nejbližší budoucnost do roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…