Brno podpořilo Sociální nadační fond, ve veřejné sbírce může pomoct kdokoli

07.04.2019 21:12

Milionovou dotaci dostane Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje. Pomáhá matkám s dětmi, seniorům a zdravotně postiženým. Lidé se mohou zapojit a pomoci konkrétním osobám ve veřejné sbírce.

Brno podpořilo Sociální nadační fond, ve veřejné sbírce může pomoct kdokoli
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od začátku letošního roku se na Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje obrátilo 61 jednotlivých žadatelů a 8 nestátních neziskových organizací. Celkový požadavek převýšil 1,8 mil. Kč. Správní rada na svém březnovém zasedání všechny žádosti posoudila a podpořila celkem 39 osob. Podpora vyšplhala na celkovou částku 514 597 Kč.

Zastupitelstvo města podpořilo činnost Sociálního nadačního fondu dotací. Na organizaci se obracejí i lidé, kteří jsou v natolik komplikované situaci, kterou menší finanční výpomoc nedokáže vyřešit. V takových situacích fond vyhlašuje veřejnou sbírku, do které se může zapojit kdokoli. „Taková sbírka například od července loňského roku podporuje paní Kristýnu a jejího nemocného, autistického syna Davida. Nově se podpora veřejné sbírky zaměří i na podporu iniciativy Slunce pro Filipa a rodinu Filipa Vrzala, který je po autonehodě upoutaný na lůžko a odkázaný na pomoc svých blízkých,“ přiblížila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Přispět lze jednorázově i dlouhodobě pravidelným převodem libovolné částky na transparentní bankovní účet veřejné sbírky u MONETA Money Bank a.s. 225782453/0600.

Další zasedání správní rady je plánováno v červnu 2019. Informace o aktivitách Sociálního nadačního fondu jsou k dispozici na webu a nově začal fungovat také profil na Facebooku. Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje je nevládní organizace založená původně jako Sociální nadace města Brna „Domovy potřebných“. Vznikla už v roce 1993, o pět let později se transformovala na nadační fond. V roce 2014 se působnost fondu rozšířila na Jihomoravský kraj, který také přispívá na jeho aktivity prostřednictvím dotací a darů.

(zdroj: www.brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…