Brno vyvěsí moravskou vlajku

03.06.2012 15:58

Město Brno vyvěsí v den státního svátku 5. července 2012 (Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje) na budově Nové radnice vedle české také moravskou vlajku.

Brno vyvěsí moravskou vlajku
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Brno se tak připojí k iniciativě občanského sdružení Moravské národní obce a k jejímu již třetímu ročníku „Za vyvěšování moravské vlajky“.

„Vyvěšením moravské vlajky na Nové radnici se Brno symbolicky připojuje k aktivitě Moravské národní obce, která letos pořádá již třetí ročník. Nejedná se z naší strany o nějaký patetický nacionalismus, ale naopak o připomenutí si moravské historie, kultury a folklóru, který je zde na Moravě velice bohatý a různorodý. A kde jinde by měla viset Moravská vlajka, když ne v Brně, v hlavním městě Moravy,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Minulý ročník

K loňskému 2. ročníku se připojilo více než 220 moravských měst a obcí. Vlajka byla vyvěšena na několika místech v Brně, včetně budovy Nové radnice a Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Některá města, obce či sdružení navíc otevřela v tento den na výzvu Moravské národní obce zdarma nebo za zvýhodněné vstupné pamětihodnosti a muzea. Města a obce, na jejichž radnicích se moravská vlajka vyvěšuje, jsou vyznačena na interaktivní mapě, která v minulých letech plnila mediální propagaci zúčastněných měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…