Broumov: Město bude letos realizovat projekt „Regenerace vybrané zeleně v Broumově“

25.03.2019 11:11

Město Broumov bude v letošním roce realizovat projekt „Regenerace vybrané zeleně v Broumově“, na jehož realizaci město obdrží dotaci z OPŽP.

Broumov: Město bude letos realizovat projekt „Regenerace vybrané zeleně v Broumově“
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Jedná se o tyto lokality: Schrollův park, Parčík na křižovatce Velká Ves, Větrolam, Stromořadí k ZŠ Olivětín, Vyhlídku na klášter na třídě Osvobození  – návrhy úprav jednotlivých lokalit ZDE.

Cílem projektu je vytvoření nových zelených ploch, osázení prázdných koutů, doplnění vzrostlé i keřové zeleně v intravilánu obce. Jedná se tedy o založení nové plošné a liniové zeleně a to jak keřové, tak stromové. Nová výsadba výrazně přispěje ke zvýšení biodiverzity v okolí. Vytvoření různorodé, druhově pestré vegetace přispěje k posílení přirozených funkcí přírody a to i v intravilánu a bude mít kladný vliv na rozšíření přirozených stanovišť pro organismy a živočichy, poskytne jim možný úkryt, potravu a podpoří se migrace živočichů. Celkově se zlepší i ekologické podmínky lokality, kdy ozelenění má kladný vliv na mikroklima v lokalitě, snižuje prašnost, zvyšuje vzdušnou vlhkost, snižuje nápory větru a celkově se zvýší biodiverzita v okolí. Zeleň má také kladný vliv na pohodu obyvatel, přispívá ke zvýšení kvality bydlení.

V současné době probíhá na těchto lokalitách kácení poškozených a neperspektivních dřevin, kterému předcházel detailní  dendrologický průzkum a v případě Schrollova parku i posouzení památkáři - zahradní architektkou.

Výsadby a sadové úpravy budou probíhat na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.