Bruntál: Město dezinfikuje vnitřní i venkovní veřejné prostory

06.05.2020 21:49

Město Bruntál v zájmu ochrany občanů provádí dezinfekci v městských bytových domech a dalších vnitřních i venkovních prostorách. Opatření se týká jak nejohroženější skupiny lidí pokročilého věku, tak míst, kde může být zvýšené riziko přenosu viru koronaviru SARS-CoV-2.

Bruntál: Město dezinfikuje vnitřní i venkovní veřejné prostory
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V pátek 17. dubna Hospodářská správa nechala vydezinfikovat společné prostory domů s pečovatelskou službou Zeyerova 18, Okružní 18 a 20 a dále bloku domů s malometrážními byty pro seniory Květná 11, 13 a 15. Dezinfekci virucidním prostředkem provedla specializovaná firma.

Další etapa následovala v pondělí 20. dubna, kdy byla plošná dezinfekce provedena v domech Dlouhá 20 a 26 a Dlouhá 4, 6, 8 a 10 a dále v čekárně dopravního terminálu.

Ve středu 6. května je prováděna opakovaná dezinfekce prostor uvedených domů pro seniory a dále bytových domů Dr. E. Beneše 3 a 5 a náměstí Míru 18 a také obřadní síně na náměstí Míru.

Dezinfekci na veřejných prostranstvích provádějí průběžně Hasiči města Bruntálu. V minulých dnech vydezinfikovali všechny zastávky městské hromadné dopravy včetně dopravního terminálu, lavičky na náměstích a v „proluce“ ve Fügnerově ulici, okolo Kobylího rybníka a také na pohřebišti na Uhlířském vrchu.

Město bude v dezinfekci společných prostor bytových domů a veřejných míst pokračovat a rozšiřovat jejich okruh, přičemž dezinfekce bude probíhat opakovaně.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…