Bruntál: Novinky v projektu Euroklíč

06.03.2016 20:10 | Zprávy

V lednu roku 2015 vstoupilo Město Bruntál do mezinárodního projektu „Euroklíč“, jehož cílem je zajistit osobám se sníženou schopností pohybu a orientace rychlou a důstojnou dostupnost veřejných sociálních zařízení a technických kompenzačních zařízení tím, že tato zařízení budou osazena jednotným „Eurozámkem“ a cílové skupině uživatelů budou distribuovány univerzální „euroklíče“.

Bruntál: Novinky v projektu Euroklíč
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Do projektu Euroklíč je v současnosti zapojeno již téměř 30 evropských států.

Držitelem euroklíče se může stát každý člověk se zdravotním postižením, držitel průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetik, stomik, onkologický pacient, člověk trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou, nespecifickými střevními záněty (Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou) a močovými dysfunkcemi, který má bydliště v ČR. K vyzvednutí euroklíče je s sebou potřeba přinést občanský průkaz či jiný doklad totožnosti a průkaz TP, ZTP, ZTP/P.   U těch, kteří nejsou držiteli uvedených průkazů, se do „Evidenční karty euroklíče“ uvede krátké čestné prohlášení o typu postižení.

Euroklíče bylo dosud možné použít na sociálním zařízení v budově B Městského úřadu Bruntál na chodbě, kde jsou vydávány občanské průkazy a cestovní doklady, v budově Kina Centrum Bruntál, na WC v budově nového autobusového nádraží na dopravním terminálu a také na WC v přízemí wellness centra. Nově je možné euroklíč použít v šatně v bazénové části wellness centra a je jím možno ovládat i plošinu, umístěnou v budově B městského úřadu v chodbě s podatelnou, pokladnou a bufetem.

Všechna uvedená místa jsou označena nálepkou s logem Euroklíče a základními informacemi o projektu.

Euroklíče vydávají pověření pracovníci Městského úřadu Bruntál, odboru sociálních věcí, oddělení sociálních služeb.

Více informací, včetně seznamu míst, která jsou již Eurozámky osazena, na www.eurokeycz.com.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…