Bruntál: Po stěhování do Petrina se uvolní budovy, už nyní jsou na prodej

18.04.2014 6:42

Bruntálské zastupitelstvo v úterý 15. dubna vyhlásilo záměr na prodej tří nemovitosti, které by se měly uvolnit po dokončení rekonstrukce kulturní památky Petrin na přelomu léta a podzimu tohoto roku.

Bruntál: Po stěhování do Petrina se uvolní budovy, už nyní jsou na prodej
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Ve zrekonstruovaném Petrinu bude sídlit nejen základní škola, ale také Městská knihovna Bruntál, Středisko volného času včetně Stanice mladých přírodovědců a pobočka Mateřské školy Pionýrská, která nyní zčásti funguje v budově ve Sladovnické ulici. Objekt Petrina má být pro provoz všech uvedených zařízení plně připraven; s tímto záměrem je rekonstruován a interiéry upravovány.

Tři uvolněné objekty nyní město nabízí k prodeji. Jde o budovu a pozemky Střediska volného času v ulici Pod Lipami, hlavní budovu a část parcely Městské knihovny v Brožíkově ulici a budovu školky ve Sladovnické ulici včetně pozemků.

V případě knihovny se prodeje netýká přístavba (bývalá služebna Městské policie Bruntál), nabytá bezúplatným převodem od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Na tuto přístavbu se vztahuje desetileté (tj. do roku 2020) omezení tzv. dispozičního práva, které omezuje možný účel jejího využití. Předmětem vyhlášeného záměru na prodej je tak pouze hlavní budova knihovny s částí parcely, tak aby byl zachován přístup k přístavbě po pozemku města.

Z přítomných čtyřiadvaceti zastupitelů hlasovalo dvaadvacet pro vyhlášení záměru na prodej uvedených nemovitostí, dva se hlasování zdrželi.

reklama

autor: mubruntal.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…