Bruntál: Zastupitelé byli seznámeni se situací v bruntálské nemocnici

14.12.2018 19:02

S ohledem na mnohé diskuse, které se v posledních týdnech vedly k tématu budoucnosti nemocnice v Bruntále, starosta města Ing. Petr Rys, MBA a předseda představenstva Podhorské nemocnice MUDr. Petr Opletal podali zastupitelům v úterý 11. prosince aktuální informaci o situaci v bruntálském zdravotnickém zařízení.

Bruntál: Zastupitelé byli seznámeni se situací v bruntálské nemocnici
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

„Po jednáních s vedením a zástupci společnosti Agel a Podhorské nemocnice, kdy jsem se setkal s předsedou představenstva Agelu MUDr. Milanem Leckéšim, předsedou představenstva Podhorské nemocnice MUDr. Petrem Opletalem, místopředsedou představenstva Ing. Michalem Rampulou a členem představenstva RNDr. Jaromírem Souškem, Ph.D., je možné učinit závěr, že nemocnice bude i nadále ve všech ohledech stabilním a rozvíjejícím se zdravotnickým zařízením,“ uvedl na jednání zastupitelstva starosta Bruntálu.

V první řadě lze podle informací vedení nemocnice konstatovat stabilitu personální, kdy nemocnice bez jakéhokoliv omezení poskytuje zdravotní péči ve stávajícím rozsahu, a to včetně interního oddělení.

„Dále bylo ze strany provozovatele nemocnice opakovaně garantováno, že má bytostný zájem pokračovat v provozování nemocnice v Bruntále, přičemž nejen zachovat současný rozsah zdravotní péče, ale nadále rozšiřovat nabídku poskytovaných služeb, mj. v oblasti následné péče,“ pokračoval starosta a zdůraznil, že v plánu naopak není žádné omezení provozu ani redukce akutních lůžek.

Podotkl, že Podhorská nemocnice investuje vlastní nemalé prostředky do technického vybavení v zájmu zkvalitnění poskytované zdravotní péče. Výše investice do přístrojového vybavení jen za letošní a příští rok činí bezmála 20 milionů korun, kdy se jedná mj. o pořízení nového CT přístroje a nového sonografického přístroje pro gynekologické oddělení.

Ruku v ruce s těmito investicemi město Bruntál jako vlastník nemovitostí investuje své prostředky do budovy nemocnice a okolního areálu. Dokončena byla úprava prostoru před nemocnicí, která začala v loňském roce a vyžádala si investici 3,3 milionů korun z rozpočtu města. Nyní prochází renovací vnější plášť nemocnice s celkovými náklady okolo 10 milionů korun, kdy v návrhu rozpočtu města na příští rok je na tento účel vyčleněna částka 6,5 milionu korun.

V dalších letech se pak počítá s realizací opravy parkoviště, chodníků a schodiště před nemocnicí, opravou terasy, rekonstrukcí sociálního zařízení, výměnou rozvodů vody, zastřešením zadního vstupu a dalšími výdaji v objemu až patnácti milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…