Budějckou stravenku pro lidi bez domova podpoří i město

22.11.2020 9:40

Na webových stránkách www.darujme.cz je pod českobudějovickou Městskou charitou odkaz na Budějckou stravenku.

Budějckou stravenku pro lidi bez domova podpoří i město
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Věnovaných šedesát korun je darem pro lidi bez domova, kteří dobrovolně pomáhají s úklidem veřejných prostranství v našem městě. Za poslané peníze jsou nakoupeny stravenky a obdarovaní si za ně kupují jídlo. Jedna hodina úklidu rovná se jedna stravenka,“ vysvětluje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že více než žádoucí by bylo, kdyby tento projekt doprovázelo nejen získání určitých pracovních návyků, sebeúcty, ale třeba i naději na nový začátek v životě. Na jeho realizaci se spolupodílejí také místní Městská charita, jednotlivci, dobrovolníci, ale i firmy, například českobudějovická teplárna.

„Rada města schválila kofinancování projektu Budějcká stravenka ve výši 20 tisíc korun. Úklid je vždy v pondělí, ve středu a v pátek v lokalitách, kde je nepořádek. Už se uklízelo například v Háječku, na Lannově třídě, u vlakového nádraží, kolem garáží v Jírovcově ulici, na Mariánském náměstí, na Plzeňské i na Střeleckém ostrově. Za měsíc jde zhruba o 100 dobrovolnických hodin a rozdání asi 360 stravenek,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…