Budějckou stravenku pro lidi bez domova podpoří i město

22.11.2020 9:40

Na webových stránkách www.darujme.cz je pod českobudějovickou Městskou charitou odkaz na Budějckou stravenku.

Budějckou stravenku pro lidi bez domova podpoří i město
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Věnovaných šedesát korun je darem pro lidi bez domova, kteří dobrovolně pomáhají s úklidem veřejných prostranství v našem městě. Za poslané peníze jsou nakoupeny stravenky a obdarovaní si za ně kupují jídlo. Jedna hodina úklidu rovná se jedna stravenka,“ vysvětluje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že více než žádoucí by bylo, kdyby tento projekt doprovázelo nejen získání určitých pracovních návyků, sebeúcty, ale třeba i naději na nový začátek v životě. Na jeho realizaci se spolupodílejí také místní Městská charita, jednotlivci, dobrovolníci, ale i firmy, například českobudějovická teplárna.

„Rada města schválila kofinancování projektu Budějcká stravenka ve výši 20 tisíc korun. Úklid je vždy v pondělí, ve středu a v pátek v lokalitách, kde je nepořádek. Už se uklízelo například v Háječku, na Lannově třídě, u vlakového nádraží, kolem garáží v Jírovcově ulici, na Mariánském náměstí, na Plzeňské i na Střeleckém ostrově. Za měsíc jde zhruba o 100 dobrovolnických hodin a rozdání asi 360 stravenek,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…