Bystřice pod Hostýnem: Město je na řešení mimořádných situací připraveno

16.09.2018 6:32

V důsledku mimořádné události v areálu společnosti Čepro a.s. v obci Loukov, ze dne 10.9.2018, plnilo město Bystřice pod Hostýnem úkoly stanovené v rámci ochrany obyvatelstva, které vyplývají z Havarijního plánu pro ORP Bystřice pod Hostýnem.

Bystřice pod Hostýnem: Město je na řešení mimořádných situací připraveno
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

V praxi se potvrdilo jak důležitou roli hraje organizační a materiální připravenost na tyto  mimořádné situace.

V rámci havarijního plánování je v rámci ORP Bystřice pod Hostýnem vybudován systém    pro účely včasného varování a informovanosti obyvatelstva, dále pak stanoveny postupy  pro řešení případné evakuace obyvatelstva, příp. jiné zabezpečení potřeb a bezpečnosti obyvatelstva.

V souvislosti se zajištěním a zkvalitňováním informovanosti občanů jsou souběžně s rozhlasovým varovným a informačním systémem využívány internetové stránky města Bystřice pod Hostýnem v sekci „AKTUALITY“ a dále pak aplikace „MOBILNÍ ROZHLAS“ (zajišťující doručení informací do mobilního telefonu uživatele).

Lze konstatovat, že město Bystřice pod Hostýnem je připraveno ve spolupráci se  složkami Integrovaného záchranného systému České republiky ke zvládání mimořádných nebo krizových situací,  avšak  pouze  ve  spolupráci s občany města.

Žádáme proto občany aby si shora uvedenými prostředky zajistili kvalitní informace k mimořádné nebo krizové situaci, případně si vyžádali informaci na Městském úřadu v Bystřici pod Hostýnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…