Bystřice pod Hostýnem: Město využívá elektroskútry

30.05.2019 15:03

Městský úřad Bystřice pod Hostýnem rozšířil v květnu letošního roku svůj vozový park o dvě vozidla na alternativní pohon.

Bystřice pod Hostýnem: Město využívá elektroskútry
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Jedná se o elektroskútry kategorie L1E (do 45 km/hod) s lithiovými bateriemi, které jsou dobíjeny přes klasickou elektrickou zásuvku. Ty umožní hlavně pracovníkům správy majetku a investic levný, a především ekologický pohyb po městě bez exhalací a hluku motoru. Vozidla budou sloužit výhradně ke služebním účelům, k zajištění kontroly stavebních akcí města, ke správě městských budov, popř. k operativnímu řešení vzniklých situací. Omezení pohybu klasických služebních motorových vozidel po městském prostředí a volba elektrovozidla znatelně sníží také provozní náklady městského vozového parku.

Využití alternativních druhů dopravy v městské samosprávě je vhodným příkladem dobré praxe, který mohou následovat jiné instituce či samotní občané.

Celkové náklady na pořízení elektrovozidel dosáhly 129.980 Kč. Na akci byla rozhodnutím Státního fondu životního prostředí ČR přidělena dotace ve výši 40 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…