Centrum Jihlavy čeká další velký úklid

20.04.2022 6:31 | Tisková zpráva

Do ulic v centru krajského města se v sobotu 23. dubna znovu chystají úklidové čety. Na osmi místech budou pokračovat v blokovém čištění.

Centrum Jihlavy čeká další velký úklid
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Blokové čištění jihlavských ulic pokračuje. V sobotu se uklízecí čety znovu vrátí do centra města. Tentokrát budou čistit ulice Čajkovského, Farní, Hlubokou, Joštovu, U Mincovny, Lazebnickou, Březinovy sady a Jakubské náměstí.

Sobotu si pro úklid centra zvolili pracovníci Služeb města Jihlavy záměrně, protože tam není tak velký provoz jako ve všední dny. Část vyčistili už 9. a 10. dubna.

Na jarní úklid Jihlavy je nasazeno na 25 pracovníků a brigádníků SMJ a 13 kusů techniky. Jedná se o dva velké a jeden malý zametací stroj, dva kropicí vozy a nechybí ani auta na odvoz smetků, čištění kanalizačních vpustí nebo na rozvoz přenosných dopravních značek, které upozorňují na blokové čištění vždy osm dní předem.

Respektování dopravního značení kontrolují strážníci. Kdo ho nerespektuje, riskuje pokutu nebo odtažení auta. Jen během dneška jich odtahová služba odvezla do areálu Dopravního podniku v ulici Brtnická už 40.

O průběhu blokového čištění vás informujeme prostřednictvím facebookových stránek Doprava v Jihlavě nebo na webových stránkách Hlášení rozhlasu. Přehled ulic s termíny úklidu najdete ZDE včetně interaktivní mapy.

Telefonní číslo na Dopravní podnik města Jihlavy a adresa úschovny vozidel, kde si lze odtažené auto vyzvednout: 

Dispečink: + 420 720 456 201 

Adresa: Brtnická 1002/23, 586 01 Jihlava

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…