Česká Lípa: Bytový dům v Komenského ul. v novém, přízemí se promění v příštím roce

12.09.2018 21:17

Bytový dům v Komenského ulici na Ladech má novou zateplenou fasádu, včetně střechy a ve všech bytech vyměněna okna. Rekonstrukce přišla na 37,5 mil. korun, kterou s přispěním evropské dotace financovalo město.

Česká Lípa: Bytový dům v Komenského ul. v novém, přízemí se promění v příštím roce
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Při kontrolním dnu tento objekt navštívilo vedení města, starostka Romana Žatecká s místostarostou Jurajem Ranincem a zástupci odboru rozvoje města a investic.

„Novou fasádou a střechou rekonstrukce tohoto domu s 95 obecními byty, nekončí. Ještě nás čeká přízemí, nicméně již nyní se tento dům změnil k nepoznání,“ uvedla Romana Žatecká.

V přízemí budou nebytové prostory, které se kompletně přestaví. „Vytvoříme tam lepší zázemí pro pobočku městské knihovny, která se ze suterénu v krajní části přesune do střední části v přízemí a rovněž zde vybudujeme služebnu pro městskou policii. Z ostatních prostor vytvoříme skladovací kóje, které si nájemníci budou moci pronajmout,“ doplňuje Juraj Raninec s tím, že rekonstrukce těchto prostor bude zahájena na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…