Česká Lípa: Hasiči, ale i strážníci mají nové, víceúčelové hřiště

29.09.2018 20:04

Nové víceúčelové hřiště mohou od dnešního dne využívat příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v České Lípě, ale i českolipští dobrovolní hasiči a městští strážníci.

Česká Lípa: Hasiči, ale i strážníci mají nové, víceúčelové hřiště
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

To bylo vybudováno v prostorech stanice HZS LK a jeho slavnostního otevření se zúčastnila starostka Romana Žatecká, místostarosta Juraj Raninec, ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil a další hosté.

Multifunkční sportovní plocha vyšla 1 993 497 Kč a město na stavbu přispělo jedním milionem korun.

„Vzpomínám si, jak to tu ještě před několika měsíci vypadalo a jsem nadšena z toho, co tu dnes vidím. Jako město jsme přispěli na dobrou věc,“ uvedla Romana Žatecká.

„Jsem velmi rád, že město Česká Lípa naši myšlenku na nové sportoviště podpořilo, protože naši hasiči, ať už profesionální nebo dobrovolní, mají důstojné místo, kde si budou udržovat a zlepšovat svoji fyzickou kondici," uvedl Luděk Prudil.

Víceúčelové hřiště je vybaveno hrací plochou pro fotbal, volejbal, nohejbal a tenis a běžeckým oválem se dvěma drahami. Také zde najdeme náběhovou dráhu pro nácvik disciplín požárního sportu - výstup do 4. nadzemního podlaží požární věže atd. Nechybí ani doplňkové aktivity - hřiště 5x5 metrů na streetball a v plánu je dokončení workoutového venkovního fitness koutku na rozcvičení.

„Prosadit finanční příspěvek na výstavbu tohoto víceúčelového hřiště nebylo nijak jednoduché, nakonec se podařilo zastupitele přesvědčit. Tato investice se nám vrátí, neboť pomůže k ještě lepší fyzické vybavenosti našich hasičů i strážníků,“ dodal místostarosta Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…