Česká Lípa: Kvůli vandalům město nedokončí hřiště v ulici Josefa Maštálka

14.11.2019 8:38

Stůl na ping pong a dvě nové branky na fotbal měly dělat radost dětem v ulici Josefa Maštálka. Instalaci herních prvků si lidé v loňském roce odhlasovali v nultém ročníku projektu participativního rozpočtu „Tvoříme město“. Kvůli vandalismu však není možné hřiště dokončit.

Česká Lípa: Kvůli vandalům město nedokončí hřiště v ulici Josefa Maštálka
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

O ukončení realizace projektu rozhodli českolipští radní na svém jednání ve středu 6. listopadu. „Případ hřiště Josefa Maštálka dokazuje, že i ten nejlepší záměr se může setkat s opačným přístupem nevychovaných a nepřejících lidí z okolí. Je mi velmi líto, že jsme k tomuto rozhodnutí museli přistoupit, ale problémy byly tak velké, že prostě nebylo možné hřiště dokončit. Zakoupené herní prvky, tedy betonový ping pongový stůl a fotbalové branky umístíme jinam. Věřím, že na jiném místě budou prvky dělat radost,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Doplnění herních prvků včetně ochranné sítě na hřiště v ulici Josefa Maštálka bylo součástí projektu číslo 22 „Hřiště pro každého“. Ten zahrnoval doplnění herních prvků i na hřiště v Bendlově a Zhořelecké ulici. V těchto místech proběhla instalace prvků v pořádku, nové atrakce již slouží dětem.

„Firma se snažila hřiště dokončit i v ulici Josefa Maštálka. Jenže cokoli, co firma na hřišti udělala, bylo do druhého dne zničeno partou místních výrostků. Volali proto kvůli tomu i městskou policii, ale ta problém vyřešila vždy jen na krátkou dobu. Kdyby město hřiště do správy přijalo a zprovoznilo, znamenalo by to nekonečný kolotoč oprav, které by byly na denním pořádku. Na to opravdu město nemá peníze a navíc by hřiště ani nesloužilo mladším dětem, které výrostci z hřiště vyhánějí. Neměli jsme tedy jinou možnost než realizaci hřiště zastavit,“ vysvětlil českolipský místostarosta Martin Brož.

V rámci nultého ročníku projektu „Tvoříme město“ si lidé v loňském roce odhlasovali 20 vítězných projektů, které se město zavázalo zrealizovat. Z těchto dvaceti je k dnešnímu dni dokončena více než polovina projektů. Na realizaci bylo vyčleněno celkem 5 milionů korun, náklady na jeden projekt tak nesměly přesáhnout půl milionu korun.

„Z ostatních zrealizovaných projektů mám opravdu velkou radost. Věřím, že případ hřiště v ulici Josefa Maštálka bude jen výjimka. Na ostatních projektech, které ještě dokončené nejsou, se průběžně pracuje. Jediný projekt, který jsme ani nezačali realizovat, je instalace skleněné plastiky Lipové ratolesti, kde došlo ke komplikacím v autorských právech. Ostatní projekty určitě dokončíme,“ doplnila Jitka Volfová.

Další ročník projektu „Tvoříme město“ chce město vyhlásit v roce 2020 s upravenými pravidly a možností elektronického hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…