Česká Lípa: Město chce upravit byty v Domě s pečovatelskou službou

26.11.2022 15:59 | Tisková zpráva

Zvýšit komfort a bezpečí obyvatel Domu s pečovatelskou službou v Ústecké ulici na Ladech chce město Česká Lípa. V zařízení chystá rozsáhlé stavební úpravy, nyní hledá projektanta, který připraví kompletní projektovou dokumentaci.

Česká Lípa: Město chce upravit byty v Domě s pečovatelskou službou
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V rámci úprav se v sociálním zařízení, které provozuje příspěvková organizace města Sociální služby města České Lípy, počítá především s přestavbou koupelen v jednotlivých bytech. „Koupelny by nově měly být bezbariérové a uzpůsobené tak, aby byly pro obyvatele Domu s pečovatelskou službou bezpečné a vybavené vším, co mohou obyvatelé potřebovat. V zařízení žijí lidé, kteří již k běžným činnostem potřebují alespoň částečnou asistenci a současný stav koupelen pro ně může představovat problém. Jsem proto ráda, že se projekt začal připravovat, pro zdejší obyvatele bude přestavba znamenat větší bezpečí a pohodlí,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

Kromě přestavby koupelen se počítá také s úpravou nyní nevyužívaných prostor na dvoupokojové byty, s úpravou dalších prostor potřebných pro poskytování lékařských a sociálních služeb, s úpravou zázemí pro zaměstnance a také s kompletní výměnou vodoinstalace, kanalizace a elektroinstalace. Budoucí stavební práce jsou plánovány po etapách tak, aby nemuselo dojít k úplnému přerušení provozu objektu.

Předmětem veřejné zakázky, v rámci které město hledá projektanta, je nejen zpracování kompletní projektové dokumentace, ale také inženýrská činnost pro vydání potřebných povolení, součinnost při výběru zhotovitele a autorský dozor při provádění stavby.

„Hodnotícím kritériem veřejné zakázky je z osmdesáti procent cena. Záleží nám však na tom, aby byl projekt připraven kvalitně, a proto je hodnotícím kritériem také z dvaceti procent zkušenost projektanta s podobnými projekty, kterou musí při podání nabídky prokázat,“ doplnila českolipská uvolněná radní Nela Cyrmon Theerová.

Poslední úpravy v Domě s pečovatelskou službou probíhaly loni na podzim, kdy město v domě vyměnilo tři osobní výtahy. Výtahů je v domě celkem šest, čtyři osobní a dva nákladní, první osobní výtah byl vyměněn již v roce 2016. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…