Česká Lípa: Město opět snížilo podnikatelům nájem, tentokrát o 50 procent

28.05.2021 10:13

Pomocnou ruku podnikatelům, jejichž činnost byla omezena nebo zastavena protiepidemickými opatřeními, opět nabídlo město Česká Lípa.

Česká Lípa: Město opět snížilo podnikatelům nájem, tentokrát o 50 procent
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zastupitelé na svém květnovém jednání schválili podnikatelům, kteří mají pronajaté nebytové prostory patřící městu, další slevu na nájemném. Tentokrát město sníží nájemné za říjen a listopad loňského roku na polovinu.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

Na slevu mají nárok ti, kteří mají v pronájmu nebytové prostory ve vlastnictví města, a to včetně prostor v nemovitostech, které mají ve výpůjčce příspěvkové organizace města, a to za účelem provozování maloobchodní podnikatelské činnosti nebo poskytování služeb zákazníkům. Podmínkou je, aby u města neměli ke dni 12.3.2020, kdy začala platit první protiepidemická opatření, žádný dluh. Podpora zamíří primárně k těm, kteří nemohli z důvodu protiepidemických opatření svoji činnost provozovat, nebo byla jejich činnost výrazně omezena.

„Sleva na nájemném se týká celkem třiceti šesti subjektů, příjmy města z pronájmů se po poskytnutí slevy sníží o zhruba 263 tisíc korun. Chápeme, že je pro podnikatele současná situace obtížná a naším přáním je, aby ve městě ve své činnosti pokračovali. Proto jsme se rozhodli jim znovu pomoci. Ale i my musíme ke slevám přistupovat s rozvahou, můžeme slevit jen to, co město v současné složité situaci unese,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že o proplacení zbylých 50 % nájemného mohou podnikatelé žádat ze státního programu COVID - Nájemné.

První slevu na nájemném, a to ve výši 30 %, schválili českolipští zastupitelé již v červnu loňského roku. Slevu podnikatelům poskytli na období od 1. dubna do 30. června 2020. Před přijetím tohoto usnesení již českolipští radní schválili odložení platby nájemného o půl roku se splatností do dvou let. V dubnu letošního roku navíc město uspořádalo netradiční výstavu ve výlohách uzavřených obchodů v centru města s názvem Okénka radosti. Účelem této výstavy bylo nejen oživit veřejný prostor, ale také přilákat pozornost k těmto obchodům a motivovat občany k nákupu zboží od místních podnikatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…