Česká Lípa: Město se pustí do příprav rekonstrukce lávky na Špičáku

29.03.2021 20:27

Práce na projektové dokumentaci rekonstrukce lávky v ulici 28. října, po které denně projdou stovky lidí, se rozjedou už zanedlouho. Českolipští radní totiž na svém březnovém jednání přidělili veřejnou zakázku vítěznému dodavateli. Výběrové řízení vyhrála firma MIDAKON s.r.o. Brno, která má s podobnými stavbami zkušenosti.

Česká Lípa: Město se pustí do příprav rekonstrukce lávky na Špičáku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Firma získala zakázku za nabídkovou cenu 1,3 mil. Kč, což je cena nižší, než byl předpoklad. Předmětem zakázky je zpracování kompletní projektové dokumentace rekonstrukce lávky, inženýrská činnost, součinnost při výběru zhotovitele a autorský dozor při provádění stavby. Podobně jako u jiných významných zakázek byla hodnotícím kritériem nejen cena (60%), ale také kvalita realizačního týmu (40%).

Po dokončení rekonstrukce by lávka měla sloužit kromě chodců i cyklistům. Počítá se také s úpravou nevzhledného prostranství okolo zastávky MHD „Bardějovská“, v rámci zakázky se bude dále prověřovat možnost a finanční náročnost zřízení bezbariérového přístupu na lávku právě z této ulice.

„Jsme na úplném začátku přípravy projektu, s realizací bychom mohli začít nejdříve v roce 2023. O krůček dál jsme však v přípravě jiného, podobného projektu, a sice výstavby lávky, která propojí českolipské čtvrti Svárov a Kopeček. Zde se již na projektové dokumentaci pracuje několik měsíců. Projekt by měl být hotový do konce letošního roku,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…