Česká Lípa: Město vybavilo základní školy defibrilátory

05.09.2018 18:18

Všechny základní školy v České Lípě s příchodem nového školního roku obdržely od města defibrilátory, které v případě nutnosti pomohou dětem, zaměstnancům, ale třeba i ostatním návštěvníkům škol při nečekaném ohrožení života.

Česká Lípa: Město vybavilo základní školy defibrilátory
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa se rozhodlo pro tento krok poté, co na jaře letošního roku museli pedagogové jednoho žáka na škole v přírodě oživovat po nečekaném záchvatu.

„Pochopitelně velmi dobře víme, že naše školy jsou v dojezdu zdejší záchranné služby, stát se ale může cokoli, a pak je zásadní rychlost život zachraňující akce, “ uvedla k nákupu defibrilátorů starostka Romana Žatecká.

„Za naši školu jsem rád. My jsme na letošní škole v přírodě v noci oživovali dítě. Tuto zkušenost nikomu nepřeju, zvláště pak, když záchranka je v dojezdu 20 a více minut. V pedagogickém sboru jsme následně uvažovali, že bychom se na defibrilátor složili a koupili si ho. Nakonec pomohlo město. Jezdíme na školy v přírodě, na lyžařské kurzy, rodiče nám svěřují to nejcennější, co mají, s tím, že se o jejich děti postaráme. A to děláme. Osobně budu rád, když ten přístroj nikdy nebudeme muset použít, ale teď budu klidnější, je to další krok k bezpečnosti dětí. Jestli ho někdo odmítá, nebo to považuje za zbytečnost, tak jen proto, že nezažil to, co my,“ uvedl ředitel ZŠ Sever Pavel Černý.

Defibrilátory zvýší bezpečnost dětí

Město pořízení defibrilátorů přišlo na 360 000 Kč včetně DPH.

„Vše se penězi měřit nedá. I kdyby zůstaly nevyužity, bylo to správné rozhodnutí, za kterým si stojím. Defibrilátory zvýší bezpečnost českolipských dětí při školních aktivitách, což je pro mě nejzásadnější,“ dodal místostarosta Juraj Raninec.

Jednotlivé základní školy navštívili představitelé města, starostka Romana Žatecká a místostarostové Alena Šafránková a Juraj Raninec, kteří přišli pozdravit prvňáčky a do každé jejich třídy přinesli balík sladkostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.