Česká Lípa: Místní referendum bude v lednu

17.12.2017 6:32

Hned na pět otázek budou moci občané České Lípy odpovědět v místním referendu, které se bude konat v neděli 28. 1. 2018 v době od 8 do 18 hodin. Bude to den po případném druhém kole prezidentských voleb. Rozhodlo o tom dnes Zastupitelstvo města.

Česká Lípa: Místní referendum bude v lednu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Občané budou odpovídat ANO - NE na pět následujících otázek:
 
1. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa provedlo zásadní rekonstrukci a přestavbu budovy Jiráskova divadla? 
Stav budovy Jiráskova divadla vyžaduje zásah ze strany města, rekonstrukce je jednou z možností. Zároveň veřejnost vyslovila potřebu důstojného divadelního prostoru ve městě. 
 
2. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa vybudovalo moderní, bezbariérovou knihovnu v prostoru tzv. Tilie na Jeřábkově náměstí?
Městská knihovna sídlí v nevyhovujících prostorách, zároveň je v její blízkosti dlouhodobě nevyužitý  prostor v majetku města, který by bylo vhodné smysluplně využít.
 
3. Souhlasíte s tím, aby Město Česká Lípa rozšířilo stávající Sportareál a vybudovalo nerezový venkovní bazén s dohřívanou vodou o ploše 800 m2 v ulici Barvířská? 
Občané nemají možnost venkovního koupání ve městě, rozšířením Sportareálu o venkovní nerezový bazén dosáhneme další možnosti sportu a rekreace. Stavba bazénu nevylučuje další investice v rekreačním areálu Dubice.
 
4. Souhlasíte s tím, aby město Česká Lípa vykoupilo od stávajícího vlastníka zbytek vyhořelého tzv. Kounicova domu v Berkově ulici a investovalo do jeho obnovy?
Vlastník nabízí vyhořelý objekt městu, koupě a následná rekonstrukce jsou významnou investicí, která zatíží rozpočet města. Budoucí využití budovy zatím není jasné.
 
5. Souhlasíte s tím, aby město koupilo bývalou rozhlednu Štěpánka na Špičáku a přilehlé pozemky? 
Ve veřejnosti rezonuje snaha získat objekt do majetku města a využívat ho dále jako rozhlednu. Vlastník nabízí objekt městu, koupě a údržba jsou významnou investicí, která zatíží rozpočet města. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…