Česká Lípa: Na opravu střechy budovy kavárny Union naváže oprava fasády

29.06.2019 16:07

Lešením je právě v těchto dnech obehnaná jedna z nejkrásnějších budov ve městě – budova kavárny Union v ulici Jindřicha z Lipé. Městu se totiž podařilo zajistit firmu, která ještě v letošním roce opraví střechu této významné budovy.

Česká Lípa: Na opravu střechy budovy kavárny Union naváže oprava fasády
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Českolipští radní navíc schválili zadávací podmínky pro veřejnou zakázku na opravu fasády Unionky. Ta by měla na opravu střechy navázat, realizovat by se měla v příštím roce.

„Město nutně potřebuje kromě střechy opravit i fasádu v nejvyšších patrech Unionky. Poškození v tomto místě je už takové, že omítka před zajištěním bezpečnostní sítí opadávala dolů a ohrožovala chodce. Městu se však dlouhodobě nedaří vysoutěžit dodavatele, který by fasádu opravil. Tuto veřejnou zakázku proto soutěžíme s velkým předstihem, který dává naději, že se do výběrového řízení dodavatelé přihlásí a my budeme moci v příštím roce opravu Unionky dokončit,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky, která zahrnuje opravu fasády včetně restaurátorských prací, je 1,8 milionu korun. Předpokládaný termín realizace je květen až září 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…