Česká Lípa: Na opravu střechy budovy kavárny Union naváže oprava fasády

29.06.2019 16:07

Lešením je právě v těchto dnech obehnaná jedna z nejkrásnějších budov ve městě – budova kavárny Union v ulici Jindřicha z Lipé. Městu se totiž podařilo zajistit firmu, která ještě v letošním roce opraví střechu této významné budovy.

Česká Lípa: Na opravu střechy budovy kavárny Union naváže oprava fasády
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Českolipští radní navíc schválili zadávací podmínky pro veřejnou zakázku na opravu fasády Unionky. Ta by měla na opravu střechy navázat, realizovat by se měla v příštím roce.

„Město nutně potřebuje kromě střechy opravit i fasádu v nejvyšších patrech Unionky. Poškození v tomto místě je už takové, že omítka před zajištěním bezpečnostní sítí opadávala dolů a ohrožovala chodce. Městu se však dlouhodobě nedaří vysoutěžit dodavatele, který by fasádu opravil. Tuto veřejnou zakázku proto soutěžíme s velkým předstihem, který dává naději, že se do výběrového řízení dodavatelé přihlásí a my budeme moci v příštím roce opravu Unionky dokončit,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky, která zahrnuje opravu fasády včetně restaurátorských prací, je 1,8 milionu korun. Předpokládaný termín realizace je květen až září 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.