Česká Lípa: Na sídlišti Sever začne rekonstrukce poruchového vodovodu

16.02.2020 12:47

Na sídlišti sever v Okružní a Havířské ulici opraví v letošním roce Severočeská vodárenská společnost (SVS) poruchový a inkrustovaný vodovod, kvůli kterému v oblasti často docházelo k výpadkům dodávky pitné vody.

Česká Lípa: Na sídlišti Sever začne rekonstrukce poruchového vodovodu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Výkopové práce se rozjedou v pondělí 17. února, hotovo by mělo být nejpozději do poloviny října letošního roku.

V Okružní ulici je litinový vodovod z roku 1985 v celkové délce 955 metrů. Dále zde leží ocelové potrubí z roku 1987 v délce 128 metrů, a úsek ocelového vodovodu z roku 1975 v délce 48 metrů. Řady jsou poruchové, zastaralé, zkorodované a inkrustované. V ulici Havířská se nachází vodovodní řad z litiny z roku 1981 v délce 421 metrů, je rovněž často poruchový a inkrustovaný.

Z důvodu opakovaných stížností na časté poruchy řadu a přerušování dodávek pitné vody a s ohledem na špatný technický stav řadů se SVS rozhodla zrekonstruovat vodovod v celé jeho délce (cca 1,5 km).

Dojde k pokládce vodovodního řadu A v délce 732,5 metrů. Dále budou provedeny propoje navazujících řadů, přepojení vodovodních přípojek okolních objektů a vybourání dvou stávajících armaturních šachet. Řad A bude rekonstruován převážně ve změněné trase z důvodu četných kolizí se stávajícími inženýrskými sítěmi.

Rekonstrukce ostatních řadů B a D, které budou rovněž z tvárné litiny, a řadů C a D včetně propojů navazujících řadů a vodovodních přípojek okolních objektů bude probíhat ve stávající trase. V trase těchto řadů bude vybourána jedna stávající armaturní šachta. Řady vedou převážně trávníky a chodníky a kříží místní asfaltové komunikace.

Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem.

Investorem stavby je SVS. Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Česká Lípa, kde SVS pro rok 2020 naplánovala celkem 19 staveb, a to o celkovém objemu investic 82,1 mil. korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…