Česká Lípa: Okrouhlá plánuje relaxační zónu, o její podobě rozhodnou i občané

18.09.2018 19:54

Obec Okrouhlá na Českolipsku chce u požární nádrže, která je oblíbeným místem setkávání občanů nejen v letních měsících, vybudovat relaxační zónu. Mohlo by tu vzniknout sportoviště pro děti i dospělé, dětské hřiště, lavičky, místo pro setkávání obyvatel a návštěvníků obce.

Česká Lípa: Okrouhlá plánuje relaxační zónu, o její podobě rozhodnou i občané
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Již delší dobu zjišťujeme podmínky na získání dotace k rekonstrukci nádrže, která je na hraně své životnosti. Vzhledem k možnostem, které budou nabízet nové dotační tituly v dalším plánovacím období od roku 2020, je potřeba již nyní připravit koncept komplexní rekonstrukce,“ říká Jiří Vosecký, starosta Okrouhlé a senátor za Českolipsko. „Abychom mohli požádat o dotaci, musíme mít jasnější představu o novém vzezření lokality, mít zpracovanou projektovou dokumentaci i vydané stavební povolení. Vždy jsme všechny investiční akce v obci prováděli koncepčně, proto chceme po rekonstrukci nádrže tento prostor proměnit na relaxační zónu, která bude dalším místem setkávání obyvatel i návštěvníků naší krásné obce,“ vysvětluje starosta Jiří Vosecký.

Představitelé obce si přejí, aby se k podobě prostranství vyjádřili i sami občané, pořádají proto v pondělí 24. září 2018 od 17:00 hodin na sále kulturního domu veřejné projednávání tohoto záměru.

„Každý z obyvatel obce Okrouhlá si bude moci říci svou představu na využití území u požární nádrže,“ upřesňuje Jiří Vosecký, starosta Okrouhlé a senátor za Českolipsko.

Předběžný návrh relaxační zóny


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…