Česká Lípa: Opět vyhlašujeme dobrovolnickou akci „Za Českou Lípu krásnější“

24.03.2023 16:44 | Tisková zpráva

Na celý měsíc duben vyhlašuje město Česká Lípa u příležitosti Dne Země (22. dubna) již tradiční dobrovolnickou úklidovou akci „Za Českou Lípu krásnější“. Již 8. rokem se město touto akcí připojí také k celorepublikovému projektu: „Ukliďme svět, ukliďme Česko“, který je vyhlášen na sobotu 1. dubna 2023.

Česká Lípa: Opět vyhlašujeme dobrovolnickou akci „Za Českou Lípu krásnější“
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Obracím se proto na všechny občany, školy, spolky, neziskové organizace nebo firmy, aby se zapojili do úklidu města, a pomohli nám tím rychleji město zbavit nepořádku, který se zde nastřádal na podzim a v zimě.  Jako každoročně se jedná o jarní úklid veřejně přístupných míst ve městě a jeho okolí. Zapojit se mohou všichni, kterým není lhostejné prostředí, kde žijí, a chtějí se vlastními silami přičinit, aby bylo krásnější,“ uvedl místostarosta České Lípy Jakub Mencl.

Celou akci zajišťují odbory životního prostředí a správy majetku MěÚ Česká Lípa. Do akce se zapojíte prostřednictvím odboru životního prostředí, který Vám zajistí nezbytné pomůcky k úklidu (rukavice, igelitové pytle) a po vzájemné dohodě zprostředkuje také odvoz sesbíraného odpadu.

Koordinátorem akce je Mgr. Radka Ujková (telefon: 487 881 216, e-mail: ujkova@mucl.cz) a vedoucí odboru Ing. Alexandra Píšková (telefon: 487 881 136, e-mail: piskova@mucl.cz). Uklízecí pomůcky si lze vyzvednout na odboru životního prostředí po předchozí domluvě s koordinátory projektu.

Děkujeme všem, kteří na tuto výzvu zareagují a zapojí se do dubnového úklidu České Lípy.

V loňském roce se akce zúčastnilo více než 200 dobrovolníků, školy, spolky, organizace i rodiče s dětmi. Jedním z míst, kde se uklízelo, bylo i prostranství u ZŠ Sever, jak je vidět na fotce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…