Česká Lípa: Opravy komunikací technologií SILKOT bude provádět stejná firma jako doposud

23.02.2022 18:35 | Tisková zpráva

Pro zimní období je na komunikacích typickou činností nejen udržování jejich dobré sjízdnosti a odstraňování napadaného sněhu, ale také opravy výtluků. V zimě je možné tyto nevzhledné a často nebezpečné „díry“ opravovat pomocí speciální technologie SILKOT.

Česká Lípa: Opravy komunikací technologií SILKOT bude provádět stejná firma jako doposud
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tyto služby městu Česká Lípa doposud poskytovala firma STREET, s.r.o., která měla s městem uzavřenou rámcovou smlouvu platnou do 7. 2. 2022. Jelikož stejná firma zvítězila ve výběrovém řízení, bude městu poskytovat služby dál.

Kvůli končící rámcové smlouvě muselo město hledat nového dodavatele oprav touto speciální technologií SILKOT. Ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásily čtyři společnosti, zvítězil současný dodavatel, se kterým město uzavře rámcovou smlouvu na další čtyři roky. Své služby městu vítězná firma nabídla za celkem 2,89 mil. Kč, konkrétně za opravy 8 000 m2 komunikací za čtyři roky. Výše požadovaných služeb nepřesáhne po dobu platnosti smlouvy tuto hodnotu, město zaplatí jen za ty opravy, které byly skutečně provedeny.

„Jsem rád, že zvítězil současný dodavatel. Nejen, že nabídl městu nejvýhodnější podmínky, ale díky nynější práci ve městě již mají pracovníci firmy dobrou místní znalost a práce je tak rychlejší a efektivnější,“ uvedl místostarosta města Česká Lípa Jaroslav Turnhöfer, který má opravy komunikací ve městě na starosti.

Stroj s technologií SILKOT umožňuje opravovat výtluky v komunikacích i za chladného počasí, využívá se tedy k opravám před zahájením každoroční stavební sezóny. Opravované místo stroj zahřeje, do nahřátého výtluku „nalije“ horkou asfaltovou směs a po uválcování lze po opraveném místě téměř ihned jezdit.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…