Česká Lípa: Pobočka knihovny na Ladech otevře 1. července

22.06.2021 8:38

Nová pobočka Městské knihovny Česká Lípa v Komenského ulici na sídlišti Lada otevře nedočkavým čtenářům ve čtvrtek 1. července. Současná pobočka, která je od té nové jen o pár desítek metrů dál, bude kvůli stěhování od pondělí 21. června uzavřena. Pobočku město knihovně oficiálně předalo 17. června.

Česká Lípa: Pobočka knihovny na Ladech otevře 1. července
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Stavební práce v nové pobočce, která se nachází v přízemí rekonstruovaného bytového domu v Komenského ulici, skončily na jaře letošního roku. Nyní je prostor již částečně zařízen, je však třeba přestěhovat techniku a všechny knihy. Vedení města proto oficiálně předalo prostory knihovnicím, které si již prostor vyšperkují podle svého.

Stavební úpravy nové pobočky, ve které je velká prosvětlená místnost pro knihovnu, zcela nové WC a zázemí pro knihovnice, prováděla firma VERSANA s.r.o. za cenu cca 4 miliony korun.

Velkým problémem staré pobočky bylo dvojité schodiště, které značně ztěžovalo přístup do pobočky, hendikepovaní se do ní nedostali vůbec. Prostor byl navíc malý, temný, vlhký a často do něj zatékalo. Nový prostor je oproti tomu starému světlý, vzdušný a především bezbariérový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…