Česká Lípa: Pomozte nám vyplnit dotazník na téma půjčování kol

05.10.2018 10:46

Chtěli byste si v České Lípě půjčovat růžová kola a pomocí nich se přepravovat po městě? Bikesharing je v České republice spojený se značkou Rekola, která vznikla s cílem rozjezdit a podpořit individuální dopravu ve městech nejen v České republice.

Česká Lípa: Pomozte nám vyplnit dotazník na téma půjčování kol
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Dnes si můžete růžová kola na chvíli snadno půjčit nejen v Praze a Brně nebo v blízkém Liberci, ale i v dalších pěti českých městech.

V Liberci jezdí sdílených kol šedesát, je možné si je obstarat v širším centru města. Jedinou podmínkou je mít platební kartu a chytrý telefon. Do telefonu si zájemce o svezení stáhne aplikaci, a pak si už jen na mapě vybere, které kolo je mu nejblíž. Kola jsou přivázána zámkem s číselným kódem, jehož kombinace přijde do aplikace v okamžiku, kdy dotyčný zvolí možnost vypůjčit si kolo.

V Karlových Varech i v Liberci mají nastavený prvních patnáct minut půjčení zdarma, dalších patnáct minut svezení můžete mít ve Varech také zdarma, pokud jste zároveň majitelem Karlovarské karty. Následující čtvrthodina cyklistu vyjde na pět korun.

V Liberci změřili, že jedna jízda trvá průměrně devět minut a měří kilometr a půl. Pravidelných uživatelů, kteří jezdí alespoň jednou týdně, je téměř pět set. Dle informací koordinátorky libereckých sdílených kol využívají tuto službu lidé každého věku, stylu a sociálního postavení.

Měli byste o krátkodobé půjčení kola, třeba i na jednosměrnou cestu, zájem i v České Lípě? Vnímáte tuto možnost jako posílení zájmu o veřejný prostor města a zároveň posílení nabídky cestovního ruchu? Pomozte nám zodpovězením krátkého dotazníku. Nezabere Vám to více jak dvě minuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…