Česká Lípa: Přesná podoba koupaliště v Dubici bude známa příští rok

12.12.2020 15:59

Česká Lípa už ví, kdo navrhne přesnou podobu venkovního koupaliště, které bude zasazeno do přírodního areálu v Dubici. Českolipští radní přidělili veřejnou zakázku vítěznému dodavateli. Projektová dokumentace by měla být hotova za tři čtvrtě roku.

Česká Lípa: Přesná podoba koupaliště v Dubici bude známa příští rok
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zakázku získala firma CENTROPROJEKT GROUP a.s. Zlín s nabídkovou cenou 3,6 mil. Kč, což je cena výrazně nižší, než byl předpoklad. „Cena ale o vítězi rozhodovala jen z poloviny. Dalšími hodnotícími kritérii byla kvalita realizačního týmu a doba realizace zakázky. V oblasti kvality realizačního týmu získala vítězná firma nejvíc bodů ze všech přihlášených firem. Těší mě, že zakázku získala zkušená firma, která již podobné projekty úspěšně realizovala,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož a doplnil, že vítězná firma taktéž nabídla nejkratší dobu realizace ze všech přihlášených.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Předmětem zakázky bude dodání kompletní projektové dokumentace včetně provedení inženýrské činnosti potřebné pro získání všech povolení, součinnosti při výběru zhotovitele stavby a autorského dozoru při provádění stavby. Úkolem projektanta bude co nejcitlivějším způsobem do stávajícího areálu zasadit venkovní bazén o maximální kapacitě s odpovídajícím zázemím tak, aby nezasahoval do zóny s vysokým a středním povodňovým ohrožením. Podmínkou je zachování stávajících atrakcí v dubickém areálu, jako je 3D bludiště, vodní hrátky, minigolf nebo oblíbený vodní vlek.

Projekt venkovního bazénu v přírodním areálu v Dubici dostal definitivní zelenou v lednu letošního roku, kdy zastupitelé vzali na vědomí závěry ověřovací studie a rozhodli, aby město v přípravě projektu pokračovalo. Dle závěrů ověřovací studie lze do areálu zasadit venkovní bazén o rozloze až 988 metrů čtverečních. Podle studie lze ve vytipovaném území postavit nejen bazén s tobogánem, skluzavkami, prostorem pro plavání a nejrůznějšími vodními prvky, ale také dětské brouzdaliště. Konkrétní podobu areálu pak ale ukáže až zpracovaný projekt.

„Kompletní projektová dokumentace by měla být hotová v září příštího roku, do délky realizace zakázky nejsou započítány lhůty potřebné pro získání stavebního a územního rozhodnutí. Stále však počítáme s tím, že se nám podaří v roce 2022 vysoutěžit firmu, která venkovní bazén v dubickém areálu postaví. Věříme, že jsme zvolili nejvhodnější lokalitu, kde v budoucnu vyroste krásný, kvalitní areál, ve kterém budou moci naši občané trávit horké letní dny,“ řekla českolipská starostka Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…