Česká Lípa: Radní přidělovali veřejné zakázky vítězným dodavatelům

30.11.2020 13:45

Práce na přípravách investičních akcí města neustaly ani v podzimním období. Českolipští radní na svých pravidelných jednáních tak přidělovali veřejné zakázky vítězným dodavatelům. Pokud počasí dovolí, některé z investičních akcí město plánuje zahájit ještě letos.

Česká Lípa: Radní přidělovali veřejné zakázky vítězným dodavatelům
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Chodník nádraží ČD – areál ŽOSKY

Město plánuje postavit chodník z podchodu u českolipského hlavního vlakového nádraží směrem do Dubice, končit by měl v místě bývalé vrátnice areálu firmy ŽOSKA u haly stolního tenisu. Zhruba 220 m dlouhý a 3 metry široký chodník vybuduje firma SaM Silnice a mosty a.s., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 4,5 mil. Kč, což je o zhruba půl milionu méně, než byla předpokládaná hodnota veřejné zakázky.

Chodník bude postaven včetně odvodnění a veřejného osvětlení, kromě chodníku vybuduje firma také oplocení, které chodník oddělí na jedné straně od kolejiště a na straně druhé od průmyslového areálu. Přípravné práce, jako je nutné kácení dřevin, demolice budovy bývalé kotelny, hrubé terénní práce a stavba nového oplocení, by měly proběhnout ještě letos. Na jaře příštího roku pak bude dokončena stavba samotného chodníku.

Chodník Stará Lada – sídliště Lada

Město plánuje pro obyvatele těchto částí města postavit nový chodník, který obě území pohodlně propojí a nahradí tak blátivou, nezpevněnou cestu, po které místní chodí nyní.  Stavbu 90m dlouhého a 3m širokého chodníku včetně veřejného osvětlení bude mít na starosti firma HANTYCH s.r.o. Jánská, která za zakázku nabídla cenu necelých 1,2 mil. Kč, což je o zhruba 100 tis. Kč méně, než byla předpokládaná hodnota veřejné zakázky.

Město již stavební firmě předalo staveniště. Pro účely stavby jsou v místě vyblokovaná parkovací místa. Po dokončení chodníku však obyvatelé o žádné parkovací místo nepřijdou, chodník bude u prostoru k parkování končit. Výstavba by měla celkem trvat necelé dva měsíce ode dne předání staveniště zhotoviteli. 

Oprava fasády kavárny Union

Již několik let se město snaží opravit střechu a fasádu kavárny Union v centru České Lípy. Střechu se podařilo opravit v loňském roce, v roce 2021 by měla přijít na řadu také fasáda.

Městu se totiž po několika opakovaných a marných pokusech podařilo vysoutěžit firmu, která fasádu opraví. Veřejnou zakázku přidělili českolipští radní firmě COR INTERIORS s.r.o. Praha za nabídkovou cenu necelých 2,6 mil. Kč, což je o cca 200 tis. Kč méně, než předpokládaná hodnota veřejné zakázky. S opravou chce město začít v dubnu příštího roku.

„Ačkoli se nejedná o příliš nákladné a rozsáhlé veřejné zakázky, jsou důležité svým významem. Některé z nich jsme se rozhodli realizovat výslovně na základě podnětů občanů, tedy věřím, že po dokončení budou mít tyto zakázky výrazný vliv na zlepšení života v konkrétních místech našeho města. Těší mě, že můžeme lidem vyhovět a že držíme sliby, které jsme občanům dali,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…