Česká Lípa: Rozhledna na Špičáku se otevře v rámci letošních Městských slavností

30.05.2015 15:00

Patnáct let poté, co byla naposledy přístupná veřejnosti, si v letošním roce můžou lidé znovu prohlédnout Českou Lípu z rozhledny na vrchu Špičák.

Česká Lípa: Rozhledna na Špičáku se otevře v rámci letošních Městských slavností
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ta se jim otevře v rámci doprovodného programu letošních Městských slavností, v neděli 28. června, od 9 do 18 hodin. Na zpřístupnění rozhledny se město domluvilo s jejím majitelem.

„V objektu se nachází drahá zařízení, a proto jeho otevření veřejnosti musí být organizačně dobře zajištěno. S tím nám budou pomáhat příslušníci naší jednotky dobrovolných hasičů. Veřejnost proto prosím, aby během návštěvy respektovala jejich pokyny,“ upozornil českolipský místostarosta Juraj Raninec.

Místostarosta zároveň nevyloučil, že by se z této akce nemohla stát každoroční záležitost. „Byli bychom rádi, kdyby se z toho stala tradice, ale samozřejmě to záleží také na chování návštěvníků,“ doplnil Juraj Raninec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…