Česká Lípa: Senioři ocenili spolupráci s Mittweidou

15.10.2017 18:02

Stav oprav Penzionu s pečovatelskou službou v Dolní Libchavě, a jak klienti přijímají změny režimu, si přišla osobně zkontrolovat starostka České Lípy Romana Žatecká. Penzion prochází změnou režimu, kdy se do něj v září přestěhovali klienti z Domova pro seniory s nepřetržitou pečovatelskou službou z Lad.

Česká Lípa: Senioři ocenili spolupráci s Mittweidou
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Pro stávající klienty penzionu se příchodem nových obyvatel nic nezměnilo, naopak v případě nouze mohou využít nepřetržité péče, která se sem přesunula právě s příchodem seniorů z Lad, a navíc mají jistotu do budoucna, že v případě potřeby nepřetržité péče, se nemusí stěhovat do jiného zařízení.

Z diskuze se seniory vyplynulo, že je potřeba v areálu penzionu instalovat ještě další lavičky, anebo některé opravit, prořezat živé ploty tak, aby se kolem nich ti, kteří jsou odkázáni na chodítko, mohli bezpečně pohybovat.

Nadšeni pak byli senioři z výletu do partnerské města Mittweida, který připravilo město v rámci projektu podporovaného Euroregionem Nisa. Ten běží již druhým rokem, v loňském roce byli senioři z Mittweidy v České Lípě, měli společný program s našimi seniory a byli tu velmi spokojeni. Nyní byli českolipští senioři v Mittweidě a pochvalovali si jak vřelé přijetí, tak i zajímavý program, který jim hostitelé připravili.

„Tak to ráda slyším, že se vám výlet líbil, a hlavně jsem moc ráda, že vás tu vidím, známé tváře, a to je dobré znamení. Zároveň mě těší, že vnímáte, že vaše domovy vylepšujeme tak, aby se vám tu hezky a v klidu žilo, že je tu výborná nálada, což potvrzuje, že se to daří,“ uvedla během setkání se seniory Romana Žatecká.

Město Česká Lípa v letošním roce do oprav penzionu, kdy do některých bytových jednotek zatékalo a je již odstraněno, do nákupu koupacího lehátka, do vybudování centrální koupelny pro klienty Domova pro seniory (právě probíhá) a do projektové dokumentace dalších rekonstrukčních prací, které se uskuteční v letech 2018 – 2019, investovalo 1 218 193 korun bez DPH. V příštích dvou letech proběhne na etapy zateplení objektu (rekonstrukce střechy, výměna oken, zateplení fasády) a provedou se stavební úpravy hygienických zázemí.

V oblasti regionálních sociálních služeb je v současné době problematická neustále se měnící metodika Libereckého kraje, kdy není vyjasněno, co a v jaké výši bude v této oblasti financovat kraj, co města a obce, a co samotní poskytovatelé těchto služeb. „My se vždy budeme podílet na financování v dohodnutém poměru a platit budeme ty sociální služby, které jsou důležité pro občany našeho města, a které jim garantujeme v komunitním plánu,“ řekla starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…