Česká Lípa: Soutěž o nejlepší péči o zeleň na sídlištích proběhne i letos

10.02.2019 16:03

Všichni ti, kteří se na sídlištích v České Lípě starají o malé záhonky před panelovými domy, se mohou radovat.

Česká Lípa: Soutěž o nejlepší péči o zeleň na sídlištích proběhne i letos
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tradiční soutěž „O nejlepší péči o sídlištní zeleň“, která se v různých obměnách ve městě vyhlašuje již od roku 1994, proběhne i v letošním roce. O vyhlášení soutěže rozhodli českolipští radní na svém zasedání v úterý 5. února.

„Jedná se o tradiční akci, která se v České Lípě drží již dvacet pět let. Nevidím důvod, proč bychom takto dlouhou tradici ukončovali. Navíc všichni lidé, kteří pečují o veřejnou zeleň, si zaslouží náš dík a uznání. A díky této soutěži jim vděk můžeme vyjádřit,“ uvedl místostarosta města Česká Lípa Martin Brož.

Soutěž se týká všech zahrádek a záhonků, které jsou veřejně přístupné, netýká se zahrádek v koloniích. Každý jedinec nebo kolektiv může podat jen jeden návrh, a to do 31. března 2019 prostřednictvím podatelny městského úřadu. Hodnotit přihlášené zahrádky bude hodnotící komise složená ze zastupitelů či pracovníků úřadu. Vyhlášení soutěže proběhne tradičně na podzim.

Aby se zvýšily šance na výhru, je území města tradičně rozděleno do čtyř celků, které budou hodnoceny samostatně. Těmito celky jsou: Střelnice, Sever, Lada, poté tzv. Malý Špičák (Zhořelecká, Lužická, Budyšínská, Sluneční k Žitavské ulici), Velký Špičák (od Žitavské dolů k ulici U Nemocnice) a oblast Starého Újezdu, Holého vrchu a Kopečku, Slovanky, Havlíčkovy ulice, Mikovcovy ulice v centru města. Na výherce jednotlivých kategorií čekají finanční a věcné ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.