Česká Lípa: V parkovacích automatech bude možné platit kartou

23.11.2022 18:16 | Tisková zpráva

Rozšíření možnosti platby parkovného v parkovacích automatech v centru města chystá Česká Lípa. Nyní lze v těchto automatech platit jen mincemi nebo papírovými stokorunami a dvousetkorunami. Nově bude možné v automatech platit bezkontaktní platební kartou nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

Česká Lípa: V parkovacích automatech bude možné platit kartou
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Mnoho z nás již u sebe hotovost nenosí, jsme zvyklí platit mobilním telefonem nebo přes aplikaci. Najít proto kovové mince do parkovacího automatu může být mnohdy problém. Věřím proto, že rozšíření možnosti placení občané uvítají, systém bude pro mnoho lidí rychlejší a pohodlnější. Obsluha parkovacího automatu bude jednoduchá, navíc zůstane i starý způsob placení mincemi a bankovkami pro ty, kteří jsou stále zvyklí nosit u sebe hotovost. Systém tak bude vyhovovat všem,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 
 
Nová zařízení, která platby kartou a mobilní aplikací umožní, by měla být na stávající automaty nainstalována do konce letošního roku. „Poté bude následovat období, v rámci kterého budeme zařízení testovat a oceníme všechny podněty občanů k jeho provozu. Zároveň v této době, která bude trvat zhruba měsíc, prosíme občany o shovívavost a trpělivost,“ řekl českolipský místostarosta Martin Brož. 
 
Dodávku, instalaci a správný provoz zařízení bude mít na starosti firma WSA doprava a parkování s.r.o., které město za služby zaplatí necelé dva miliony korun. I po instalaci zařízení bude obsluha parkovacích automatů téměř stejná jako nyní, přibude jen jeden krok navíc. „Na automatu bude nutné zadat registrační značku vozidla, podle které se bude kontrolovat, zda řidič za parkování zaplatil. Lístečky tedy automat vydá jen na vyžádání. Na každém z automatů bude vylepený přehledný návod obsluhy i odkaz ke stažení mobilní aplikace,“ doplnil Martin Brož.
 
V centru České Lípy je nainstalovaných celkem 19 automatů, jsou zde čtyři placené parkovací zóny. Nejdražší je parkování přímo na náměstí T.G.M., kde za prvních 60 min. řidiči zaplatí 30 Kč.
 
Podrobněji se o nových parkovacích automatech dozvíte na videu ZDE
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…