Česká Lípa: Zastupitelé schválili novou vyhlášku o evidenci psů

30.09.2020 12:45

Českolipští majitelé psů mají vůči městu tři povinnosti – psa nechat trvale označit, nechat jej zapsat do evidence MěÚ a platit za psa poplatek.

Česká Lípa: Zastupitelé schválili novou vyhlášku o evidenci psů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Povinnost trvale označovat psy čipem nebo tetováním mají majitelé psů v České Lípě již od 1. ledna 2012, tato povinnost byla dána vyhláškou č. 5/2011, o trvalém označování psů a evidenci označených psů a jejich chovatelů. Od letošního Nového roku je povinnost označovat psy dána zákonem. Českolipští zastupitelé tak osm let starou vyhlášku aktualizovali a schválili novou obecně závaznou vyhlášku města č.4/2020.

Z původní vyhlášky tak vypadla povinnost nechat psa trvale označit čipem nebo tetováním, protože tuto povinnost majitelům psů nově ukládá zákon. Vyhláškou tak město upravuje pouze povinnost majitelů psů psa přihlásit do evidence, kterou vede českolipský městský úřad. Tuto povinnost musí všichni majitelé psů splnit do 30 dnů od označení psa nebo ode dne, kdy trvale označeného psa získají. Při přihlášení musí uvést své jméno, datum narození, trvalý pobyt u fyzické osoby nebo název, sídlo a IČO u právnické osoby. Dále musí při přihlášení psa uvést jeho jméno, datum narození, plemeno, pohlaví a barvu psa, evidenční číslo nebo číslo tetování a datum, kdy bylo označení provedeno. Důležitou součástí přihlášky jsou také kontaktní údaje majitele psa pro případ ztráty psa.

Majitelé psa pak mají 30 dnů na to oznámit jakoukoli změnu údajů a také informaci o ukončení chovu psa z důvodu úmrtí psa nebo přestěhování do jiného města. Majitelé psa, kteří označili a přihlásili psa již na základě staré vyhlášky, psa znovu přihlašovat nemusejí. Porušení povinnosti dané touto vyhláškou je přestupkem, který může být potrestán pokutou až do výše 50tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…